Su Sebili Sanitasyonu Nasıl Yapılmaktadır?

Anasayfa  >  Blog
Su Sebili Sanitasyonu Nasıl Yapılmaktadır?

Su Sebili Sanitasyonu Nasıl Yapılmaktadır?

Profesyonel Su Sebili Sanitasyonu Nasıl Yapılmaktadır?

Profesyonel su sebili sanitasyonu yapan firmalar, cihazın uzun süre ve sağlıklı kullanımını sağlayabilecektir. Ortalama olarak 25-30 dakika içerisinde yapılan bu sanite işleminde, ekipler sebilin bulunduğu her ortama rahatlıkla gelebilecektir. Su sebili sanite edilmeden önce ilk olarak sıcak ve soğuk kazanının içerisi tamamen boşaltılacaktır. Su haznesi bölümlerindeki tabla söküldükten sonra, ilk olarak muslukların dezenfekte edilmesi sağlanır.

Daha sonrasında iç hazne ve dış çevre kapsamlı bir şekilde temizlenmelidir. Temizleme işleminde ilk olarak, buhar kullanılarak kabaca bir temizlik yapılır. Bu işlem sonrasında ise ozonlama işlemine geçilir. Ozon, atmosferde de var olan bir gaz olup dezenfekte edebilme özelliği ile öne çıkmaktadır. Atmosferde de koruyucu bir gaz olduğu bilinen ozonun, sağlığı olumsuz etkileyen hiçbir tarafı bulunmamaktadır.

Bu nedenle tüketiciler bu sanite işlemini güvenle tercih edebileceklerdir. Buharlı temizlik sırasında temizlenen tüm alanların üzerinden, bu sefer ozon cihazı ile yeniden temizleme yapılır. Böylece su sebili, tüm mikroplardan ve bakterilerden arındırılmış olacaktır. Su sebili sanitasyon işlemi kullanıldığı ortama göre 15 gün, 1 ay ya da 3 ay ara ile yapılabilecektir. Özellikle kalabalık ortamlarda su sebilleri daha aktif olarak kullanılacağı için, temizliğinin daha sık yapılması önerilecektir.

Su sebili sanitasyon işlemi sonrasında cihaza mutlaka etiket yapıştırılması ve üzerine sanite edildiği tarihin yazılmış olması gerekecektir. Böylece tüketiciler ya da firmalar cihazın en son ne zaman dezenfekte edildiğini ve bir sonraki sanitenin ne zaman yapılması gerektiğini bilebileceklerdir. Ayrıca su sebilinin sanitasyonu öncesi ve sonrasında mutlaka su analizi yapılmalıdır. Yapılan bu analiz, suyun öncesinde ve sonrasında ne derece temiz olduğunu gösteren kanıtlar olacaktır.

Su Sebili Sanitasyon İşlemi Fiyatları

Su sebili sanitasyon işlemi fiyatları bazı kriterlere bağlı olarak farklılık gösterecektir. Su sebilini sanite işlemi yaptırarak güvenle kullanmak isteyen tüketicilerin, titiz bir seçim yapması gerekecektir. Seçilen firmanın mutlaka ozonlama yetkisinin bulunduğunu gösteren sertifikalarının var olması gerekecektir.

Sonrasında etkili bir cihaz ve profesyonel çalışanları bulunan bir firmanın tercih edilmesi, alınan başarının da doğru orantılı olarak artmasını sağlayacaktır. Fiyatlar seçilen firmaya ve ürünün modeline bağlı olarak değişiklik gösterir. Ürünün tipi, ürünün kapasitesi ve marka içeriği gibi unsurlar fiyatta farklılıkların ortaya çıkmasına neden olabilecek ayrıntılardır.

 

 

WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı